علت خون در مدفوع چیست؟

گلنار جودی

افراد باید در مورد خونریزی مقعدی که مزمن یا قابل توجه است یا در صورت مشاهده رشد غیرطبیعی در اطراف مقعد به پزشک مراجعه کنند. افراد برای خونریزی مقعدی یا مدفوع بسیار تیره، به خصوص اگر استفراغ یا سرفه خونی نیز دارند، باید به اورژانس مراجعه کنند. شایع ترین علت خونریزی رکتوم، هموروئید، وریدهای متورم رکتوم (بواسیر داخلی) یا مقعد (بواسیر خارجی) است.

تشخیص مدفوع خونی چگونه است؟

انواع خون در مدفوع برای تشخیص بهتر عارضه به این شرح است :

  • ملنا (مدفوع سیاه رنگ) : این نوع خونریزی موجب می شود، مدفوع رنگی سیاه و قیری به خود گرفته و بد بو شود. این نوع خونریزی نشان دهنده ی آن است که دستگاه گوارش فوقانی دچار مشکل شده و خونریزی می کند، یعنی ممکن است معده (حداقل ۱۰۰ سی سی خون نیاز است.) و یا روده کوچک دچار خونریزی شود. برای تولید ملنا ۱۴ ساعت زمان نیاز است.
  • هماتوشزی : این نوع خونریزی ناشی از مشکلات دستگاه گوارشی تحتانی یعنی روده ها ایجاد می شود. رنگ خون هماتوشزی معمولاً روشن و سرخ رنگ است.
  • مخفی : این نوع خونریزی با چشم قابل مشاهده نبوده و نیاز به بررسی های آزمایشگاهی دارد.

لازم به ذکر است که تشخیص دقیق و قطعی فقط توسط پزشک متخصص امکان پذیر بوده و هر فرد خودش فقط قادر به تشخیص رنگ آن است.

عوارض خون در مدفوع بر سلامت روده ها

مهمترین عارضه ای که ممکن است به جز عوارض علت اصلی خونریزی از مقعد پدید آید، کم خونی است که خود مشکلات دیگری را به همراه دارد. به خصوص اگر این خونریزی به مدت طولانی باشد و بیماری نسبت به درمان آن اقدامی انجام ندهد.

عکس خون در مدفوع
عکس خون در مدفوع

شقاق چیست؟

اگر در مدفوع خود خون مشاهده کردید یا درد و ناراحتی در قسمت پایین بدن خود داشتید، ممکن است دچار شقاق مقعدی شده باشید.

شقاق مقعدی یک پارگی یا شکاف کوچک در پوست است که می تواند در هر قسمتی از مقعد یا داخل رکتوم ظاهر شود.

رکتوم قسمتی از بدن بوده که مدفوع برای خروج از روده از آن عبور می کند.


[ بازدید : 55 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

رایج ترین بیماری های مقعدی کدامند؟

گلنار جودی

در بین این اختلالات، برخی از بیماری های مقعدی شایع ترین هستند که شامل موارد زیر می شوند:
بواسیر یا هموروئید

بواسیر یا توده هموروئید زمانی ایجاد می شود که بافت های راست روده و مقعد متورم و ملتهب شوند. هموروئید می تواند در داخل مقعد (بواسیر داخلی) که همان کانال رکتوم بوده یا در ناحیه اطراف مقعد (خارجی) قرار گیرد. علل شایع هموروئید عبارتند از:

سن

بارداری

چاقی

زور زدن هنگام استفاده از سرویس بهداشتی

بلند کردن اجسام سنگین

اسهال مزمن

یبوست مزمن

علائم این بیماری شامل درد، التهاب و خارش است. البته بیماران دارای بواسیر داخلی متوجه این علائم نخواهند شد و زمانی به طور کامل آن را حس خواهند کرد که توده شروع به خونریزی کند.

درمان موارد خفیف هموروئید ممکن است شامل حمام سیتز، کمپرس خنک، مسکن‌ها و داروهای موضعی بدون نسخه باشد. برای هموروئیدهای مزمن، گزینه های متعددی مانند بانداژ هموروئید، تزریق و انعقاد مادون قرمز وجود دارد. گزینه های جراحی مانند هموروئیدکتومی و منگنه برای جدی ترین موارد در نظر گرفته شده است.

رایج ترین بیماری های مقعدی کدامند؟


[ بازدید : 53 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

زخم مقعدی و خونریزی آن چگونه درمان می شود؟

گلنار جودی

عکس شقاق و زخم مقعدی

علت زخم شدن مقعد چیست؟

زخم رکتوم شکاف دردناکی است که در داخل قسمت انتهایی راست روده که همان مقعد بوده ایجاد می شود. رکتوم لوله ای است که کولون (روده تحتانی) را به دهانه مقعدی (مقعد) متصل می کند. مدفوع هنگام خروج از بدن از رکتوم و سپس مقعد عبور می کند.

این زخم ها به چندین بیماری مختلف مربوط می شوند. افرادی که به بیماری به نام سندرم زخم رکتوم منفرد مبتلا هستند، ممکن است به زخم های رکتوم مبتلا شوند. بیماری التهابی روده (IBD)، از جمله کولیت اولسراتیو و بیماری کرون نیز ممکن است باعث ایجاد زخم در رکتوم و روده شود. یبوست و زور زدن (فشار بیش از حد سخت) در طول اجابت مزاج می تواند باعث ایجاد زخم مقعدی نیز شود.

علائم زخم رکتوم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خون در مدفوع
  • خونریزی از مقعد.
  • درد رکتوم.
  • حرکات دردناک روده


[ بازدید : 49 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

عوارض بعد از تجربه عمل فیستول مقعدی

گلنار جودی

مهم است که بیماران بتوانند چند روز پس از عمل جراحی استراحت کنند. در این مدت، آنها باید اجازه دهند بدن خود بهبود یابد و از نشستن یا راه رفتن بیش از حد خودداری کنند. بسیاری از بیمارانی که تجربه عمل فیستول را داشتند، پوشیدن لباس های گشاد را در دوران نقاهت راحت تر می دانند.

عوارض فیستول در کمتر از 10 درصد سرطان های روده بزرگ در نتیجه بیماری های پیشرفته موضعی رخ می دهد. بیماران مبتلا به عوارض فیستول معمولاً با خونریزی گوارشی و انسداد روده به پزشک مراجعه می کنند. در مقابل، بیمار ما با علائم غیر اختصاصی درد پهلو و خستگی مراجعه کرد.

درمان

اکثر آبسه‌های مقعدی را می‌توان در مطب پزشک تحت بی‌حسی موضعی تخلیه کرد. اگر فیستول ایجاد شده باشد، پزشک باید آن را با جراحی خارج کند.

Most anal abscesses can be drained in a doctor’s office under local anesthesia. If a fistula has developed, the doctor will need to surgically remove it.
https://familydoctor.org/condition/anal-fistulas/

پس از برداشتن فیستول، باید آنتی بیوتیک مصرف کنید. ممکن است بخواهید تا زمان بهبودی از یک پد روی ناحیه مقعد خود استفاده کنید. حمام سیتز می تواند به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید. وان را با آب ولرم به اندازه ای پر کنید که ناحیه نشیمنگاه شما را بپوشاند. از صابون، حباب یا هر محصول دیگری استفاده نکنید مگر اینکه پزشکتان تجویز کرده باشد. 3 تا 4 بار در روز و هر بار حدود 10 دقیقه در حمام سیتز استراحت کنید.

منبع


برچسب ها: فیستول ,
[ بازدید : 45 ] [ امتیاز : 4 ] [ نظر شما :
]

مراقبت های بعد از لیزر فیستول و عمل جراحی

گلنار جودی

متاسفانه تعداد کمی از بیماران پس از گذشت چند روز به دلیل رعایت نکردن نکات مراقبتی ممکن است خروج خون آبه یا سوزش را تجربه کنند. لازم است بدانید که رعایت نکات مراقبت های پس از عمل جراحی بخشی از روند تسریع در بهبودی است. پس موارد زیر را با دقت بخوانید:

  • نوشیدن ۸ تا ۱۰ لیوان آب در روز به منظور جلوگیری از یبوست
  • تمیز نگه داشتن و حفظ بهداشت مقعد
  • اجتناب از استفاده از مواد عطری برای شستشو مقعد
  • تعویض منظم پانسمان ها
  • خودداری از رابطه جنسی مقعدی
  • مصرف حداقل ۳۰ گرم فیبر در روز مانند سبزیجات و میوه ها برای جلوگیری از یبوست
  • انجام ورزش های سبک مانند ۳۰ دقیقه پیاده روی در روز
  • انجام حمام سیتز
  • دوری از هرگونه مشروبات الکلی

سایر راههای درمان فیستول با جراحی

برخی از روش های عمل جراحی فیستول وجود دارند که امروزه دیگر استفاده نشده یا در موارد بسیار خاص استفاده می شوند. لازم است با تمام آنها آشنایی داشته باشید تا بتوانید بهترین راه درمان را با کمک پزشک متخصص انتخاب کنید. این روش ها عبارتند از:

عمل جراحی فیستول مقعدی یا فیستولوتومی

فیستولوتومی یا Fistulotomy یکی از روشهای رایجی بوده که پیش از لیزر انجام می شده است. طی این روش پزشک مسیر فیستول را برش داده و شستشو می دهد. این زخم بدون بخیه باز می ماند تا از داخل شروع به ترمیم کند. به مرور زمان محل برش خورده به حالت برجسته در آمده و از بین می رود.

یکی از نکاتی که در این روش درمانی اهمیت بسیار بالایی دارد، مهارت و تجربه پزشک است زیرا با کوچکترین اشتباه ممکن است عضلات مقعد آسیب دیده و فرد دچار بی اختیاری در دفع شود.

همانطور که پیشتر ذکر کردیم، این روش پیش از لیزر به عنوان پر طرفدار ترین روش درمان به کار می رفته است ولی امروزه توصیه نمی شود.



[ بازدید : 39 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

پروفایل ها

گلنار جودی

https://forum.larums.ac.ir/forums/users/nyushagholami/
http://forum.nkums.ac.ir/ucp.aspx?uid=1465
https://forum.kurdelectric.ir/forums/user/nyusha/
https://forum.joomlafarsi.com/members/60048-benyamiin
https://forum.nairan.org/member.php?action=profile&uid=15001
https://forum.namatek.com/u/nyushagholami922/


[ بازدید : 35 ] [ امتیاز : 2 ] [ نظر شما :
]

آیا زگیل دست و پا مسری است؟

گلنار جودی

زگیل‌ها با توجه به محلی که ایجاد می‌شود به انواع گوناگونی تقسیم می‌شوند که به شرح زیر است:

دست: زگیل‌هایی که در ناحیه دست، آرنج و بازو ایجاد می‌شوند از نوع زگیل معمولی هستند و بسیار شایعند.

صورت: زگیل های مسطح صورت، پیشانی، اطراف دهان و حتی اطراف چشم را درگیر می کنند.

پا: زگیل‌های پا که در کف پا یا لابلای انگشتان ظاهر می‌شوند. این زگیل‌ها شبیه پینه هایی با نقاط سیاه ریز در مرکز هستند. آنها اغلب دردناک هستند و به صورت خوشه ای تشکیل می‌شوند.

ناحیه تناسلی: زگیل‌هایی که روی آلت تناسلی، واژن یا راست روده ایجاد می‌شوند زگیل تناسلی نامیده می‌شوند. این زائده‌ها نوعی عفونت مقاربتی هستند و شما از طریق تماس جنسی با یک فرد مبتلا به زگیل تناسلی مبتلا می شوید.

علت زگیل چیست و آیا مسری است؟

هنگامی که ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) وارد بریدگی در پوست می‌شود، باعث عفونت پوستی می‌شود که زگیل ایجاد می‌کند. زگیل ها گاهی مسری هستند. ویروس می‌تواند از فردی به فرد دیگر یا در قسمت‌های مختلف بدن منتقل شود:

  • تماس مستقیم با زگیل
  • دست زدن به چیزهای آلوده به ویروس مانند حوله، دستگیره در و کف دوش
  • رابطه جنسی (زگیل تناسلی)
  • جویدن ناخن و برداشتن کوتیکول
  • اصلاح

علائم زگیل دست و پا

زگیل‌های دست با توجه به نوع آنها می‌توانند در کف دست، لا به لای انگشتان و دور ناخن‌ها ایجاد شوند. اما زگیل های پا معمولا در کف پا، پاشنه و زیر انگشتان مشاهده می شوند و چون این ناحیه دائما در تماس با زمین و تحت فشار وزن بدن است، زائده های کف پا تحریک پذیرتر هستند. همچنین این فشار گاهی باعث می شوند که زگیل پا زیر یک لایه پوست ضخیم و سفت (پینه) رشد کند.

زگیل دست

زگیل پا

آشنایی با شکل ظاهری و علائم زگیل دست و پا می تواند دید واضح تری درمورد این عارضه به بیمار بدهد. این عارضه معمولا دارای چنین علائمی است:

  • در اندازه‌های کوچک تر از چند میلیمتر ظاهر می‌شوند
  • این زائده‌ها به شکل تخت یا خوشه ای هستند
  • به رنگ پوست یا کمی تیره تر هستند
  • معمولا بدون درد و علائم آزاردهنده هستند
  • به مرور زمان ممکن است بزرگتر شوند یا تعداد آنها زیاد شود
  • اگر تحریک شوند ممکن است دچار سوزش و خارش شوند
  • در موارد نادر خارش زائده و اطراف آن

در اینجا می‌توانید مطلب کامل علائم و علت زگیل دست و پا و همچنین روش‌های درمان این عارضه را مشاهده کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورتی که شرایط زیر را تجربه می‌کنید باید به پزشک مراجعه کنید:

  • مطمئن نیستید که زائده پوست شما زگیل است یا خیر.
  • زگیل پوستی شما با درمان خانگی بهبود نمی‌یابد. یک ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی باید آن را بررسی کند تا تأیید کند که سرطان پوست یا بیماری پوستی دیگری نیست.
  • شما می‌خواهید از درمان خانگی استفاده کنید، اما مطمئن نیستید که کدام درمان برای شما مناسب است.
  • زگیل دارید که خونریزی دارد یا به سرعت در حال رشد است.

زگیل چگونه درمان می‌شود؟

زگیل‌ها اغلب پس از مبارزه سیستم ایمنی بدن با ویروس، خود به خود از بین می‌روند. از آنجایی که زگیل ها می‌توانند گسترش یابند، باعث درد و ناخوشایند شوند، ممکن است پزشک شما یک روش درمان را توصیه کند. گزینه‌های درمانی عبارتند از:

رفع زگیل در خانه: داروهای بدون نسخه رفع زگیل که حاوی اسید سالیسیلیک هستند. این محصولات به صورت مایع، ژل و پماد عرضه می‌شوند. ممکن است لازم باشد دارو را هر روز به مدت چندین ماه استفاده کنید تا زگیل به طور کامل از بین برود.

انجماد یا کرایو زگیل: در طی روشی به نام کرایوتراپی، پزشک از نیتروژن مایع برای منجمد کردن زگیل استفاده می‌کند. پس از انجماد، یک تاول تشکیل می‌شود. در نهایت تاول و زگیل پوست کنده می شوند. ممکن است به چندین درمان نیاز داشته باشید.

ایمونوتراپی: برای زگیل های سرسختی که به درمان های سنتی پاسخ نمی دهند، ایمونوتراپی به سیستم ایمنی شما کمک می کند تا با ویروس مبارزه کند. این فرآیند شامل یک ماده شیمیایی موضعی مانند دیفنسیپرون (DCP) است. DCP یک واکنش آلرژیک خفیف ایجاد می کند که باعث از بین رفتن زگیل می شود.

درمان زگیل با لیزر: پزشک شما از نور لیزر برای گرم کردن و از بین بردن عروق خونی ریز داخل زگیل استفاده می‌کند. این فرآیند جریان خون را قطع می‌کند و زگیل را از بین می‌برد.

چگونه می توانم از زگیل جلوگیری کنم؟

واقعا هیچ راهی برای پیشگیری از زگیل وجود ندارد. با این حال، میتوانید با انجام این مراحل، خطر ابتلا به ویروس را کاهش دهید یا از گسترش زگیل جلوگیری کنید:

  • از اصلاح روی زگیل خودداری کنید.
  • عادت جویدن ناخن یا چیدن کوتیکول‌ها را کنار بگذارید.
  • حوله، پارچه لباسشویی، لباس، ناخن گیر، تیغ یا سایر وسایل شخصی را به اشتراک نگذارید.
  • به زگیل شخص دیگری دست نزنید.
  • برای پیشگیری از زگیل تناسلی واکسن HPV را دریافت کنید و از کاندوم استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از گسترش زگیل کف پا، پاهای خود را خشک نگه دارید.
  • سعی کنید زگیل را خراش ندهید، نبرید یا نچینید.
  • هنگام استفاده از رختکن عمومی، محوطه استخر یا دوش، از دمپایی یا کفش استفاده کنید.

منبع


[ بازدید : 67 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

8 مورد از علل خونریزی مقعدی + روش‌های درمان

گلنار جودی

خونریزی مقعدی

خونریزی مقعدی معمولاً به خروج خون از مقعد، رکتوم یا کولون اطلاق می شود که همگی قسمت های انتهایی دستگاه گوارش هستند. در برخی موارد، خون قرمز روشن در مدفوع ممکن است نشان دهنده خونریزی از قسمت پایین روده بزرگ یا راست روده باشد. اما خون قرمز تیره تر نشان دهنده خونریزی در روده کوچک یا قسمت فوقانی روده بزرگ است. خون بسیار تیره یا سیاه مایل به قرمز اغلب به معنای خونریزی در معده یا سایر اندام های دستگاه گوارش است.

دلایل زیادی برای وجود خون در مدفوع وجود دارد. بسیاری از شرایط و بیماری‌ها می‌توانند باعث خونریزی مقعدی شوند. برخی از شایع ترین علل عبارتند از:

1. هموروئید

هموروئید یا بواسیر شایع‌ترین بیماری مقعدی است. این عارضه رگ های خونی مقعدی و ملتهب است و حدوداً از هر 20 نفر 1 نفر به آن مبتلا می شود. این بیماری می تواند در خارج یا داخل مقعد ایجاد شود. رگ های خونی آسیب دیده میتوانند در حین اجابت مزاج یا هنگام پاک کردن مقعد خونریزی کنند.

بواسیر می تواند هر فردی را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد، اما برخی افراد بیشتر از سایرین در معرض خطر این بیماری هستند. چند عامل خطر عبارتند از:

  • بارداری
  • یبوست مزمن
  • اسهال مزمن
  • زور زدن در هنگام اجابت مزاج
  • جابه جایی اجسام سنگین
  • روی توالت نشستن، برای مدت طولانی
  • چاقی
  • رژیم غذایی کم فیبر یا نامتعادل
  • سن بالای 50 سال


هموروئیدها معمولاً با کرم‌ها و شیاف‌های بدون نسخه (OTC) که حاوی هیدروکورتیزون هستند، درمان نمی‌شوند، اما حمام آب گرم مکرر، خوردن یک رژیم غذایی با فیبر بالا و استفاده از نرم کننده های مدفوع می توانند به کاهش ناراحتی ناشی از بواسیر کمک کند. معمولاً پزشک جراحی سنتی یا لیزر را برای برداشتن هموروئید توصیه می‌کند.

2. فیستول

بیماری فیستول زمانی رخ می دهد که یک دهانه یا تونل باریک غیر طبیعی بین دو اندام مجاور ایجاد شود. فیستول هایی که بین مقعد و راست روده یا مقعد و پوست ظاهر می شوند، می توانند باعث ترشح مایع سفید رنگ و خونریزی شوند.

پزشکان گاهی اوقات مصرف آنتی بیوتیک را برای فیستول توصیه می کنند، اما در هرصورت انجام جراحی به روش سنتی یا لیزر درمانی الزامی است.

3. شقاق

شقاق مقعدی یا همان فیشر زمانی رخ می‌دهد که بافت‌های پوشاننده مقعد، کولون یا رکتوم پاره می‌شوند و منجر به درد و خونریزی مقعدی خواهد شد. در برخی موارد، دفع مدفوع سفت می تواند باعث پارگی شود. شقاق اغلب باعث ایجاد خون قرمز روشن هنگام دفع مدفوع می شود.

حمام آب گرم، رژیم غذایی پر فیبر و نرم کننده های مدفوع همگی می توانند به کاهش علائم شقاق کمک کنند. در موارد شدید، شقاق ممکن است نیاز به کرم های تجویزی یا جراحی داشته باشد.

4. دیورتیکولیت

دیورتیکولیت زمانی اتفاق می‌افتد که برجستگی های کوچکی به نام دیورتیکول روی دیواره‌های روده بزرگ در اطراف نواحی ضعف تر لایه‌های عضلانی روده ایجاد می‌شود.

این برجستگی ها بسیار رایج هستند. گاهی اوقات دیورتیکول می تواند شروع به خونریزی کند، اما معمولاً خود به خود متوقف می شود. دیورتیکولیت معمولاً علائمی ایجاد نمی کنند یا نیاز به درمان ندارند، مگر اینکه عفونی شوند.

دیورتیکول های عفونی و ملتهب اغلب باعث درد می شوند و می توانند منجر به خونریزی مقعدی شوند. خونریزی ناشی از دیورتیکولیت معمولاً اندک است اما ممکن است در برخی مواقع می تواند منجر به خونریزی شدید شود. به همین دلیل، فرد باید بلافاصله به دنبال مشورت با پزشک باشد. اگر خونریزی بدون درد از رکتوم باشد، فرد می تواند تشخیص دهد که ممکن است خونریزی دیورتیکولار را تجربه کند. پزشکان ممکن است دیورتیکولیت را با آنتی بیوتیک و در موارد شدید جراحی درمان کنند.

5. پروکتیت یا کولیت

پروکتیت در نتیجه ی التهاب بافت های راست روده ایجاد میشوند و اغلب منجر به درد و خونریزی می‌شوند. کولیت زمانی رخ می دهد که بافت های پوشاننده روده بزرگ ملتهب شوند. نوعی کولیت به نام کولیت اولسراتیو، نیز می تواند باعث ایجاد زخم هایی شود، که اغلب خونریزی می کنند. درمان پروکتیت و کولیت بسته به علل آن، شامل مصرف دارو یا جراحی میشود.

علل شایع پروکتیت و کولیت عبارتند از:

  • عفونت
  • برخی از شرایط که باعث مشکلات گوارشی می شوند، مانند بیماری کرون
  • برخی داروها مانند رقیق کننده های خون
  • پرتودرمانی یا شیمی درمانی
  • رابطه مقعدی
  • کاهش جریان خون به روده بزرگ یا راست روده
  • انسداد در روده بزرگ یا رکتوم

6. پرولاپس

بافت‌های ضعیف رکتوم باعث میشوند، بخشی از راست روده از جای اصلی خود حرکت کرده و یا به سمت جلو حرکت کند و یا حتی از مقعد به سمت بیرون رانده شود. این شرایط معمولاً منجر به درد و خونریزی مداوم می‌شود.

افتادگی رکتوم در هر سنی ممکن است رخ دهد. با این حال، زنان بالای 50 سال در مقایسه با مردان 6 برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به پرولاپس هستند. درمان معمولاً شامل روشهای جراحی است.

7. پولیپ

پولیپ ها، توده ای غیر سرطانی و غیر طبیعی هستند. هنگامی که پولیپ ها روی پوشش رکتوم یا روده بزرگ رشد می کنند، می توانند باعث تحریک، التهاب و خونریزی جزئی شوند. در بسیاری از موارد، پزشک معمولاً پولیپ ها را در طول غربالگری کولونوسکوپی معمول بر می دارد.

8. سرطان کولون یا رکتوم

سرطانی که روده بزرگ یا راست روده را تحت تاثیر قرار می دهد می تواند باعث تحریک، التهاب و خونریزی شود. در این موارد خونریزی ممکن است قرمز روشن یا تیره به نظر برسد. سرطان روده بزرگ یکی از شایع ترین انواع سرطان است که به کندی پیشرفت می کند، بنابراین اگر زود تشخیص داده شود، اغلب قابل درمان است.

سرطان رکتوم، اگرچه بسیار نادرتر از سرطان روده بزرگ است، اما در صورت تشخیص و درمان به موقع، معمولاً قابل درمان است. برخی از موارد سرطان کولون و رکتوم از پولیپ های اولیه خوش خیم ایجاد می شوند.

درمان سرطان دستگاه گوارش بر اساس مرحله سرطان متفاوت است، اما می تواند شامل جراحی یا ترکیبی از شیمی درمانی، پرتودرمانی و جراحی باشد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

خونریزی شدید، مزمن یا دردناک مقعدی ممکن است نشانه یک بیماری زمینه ای جدی تری باشد که پزشک باید آن را ارزیابی کند.

افراد معمولاً با دیدن رگه ها یا قطرات خون در مدفوع، کاسه توالت یا هنگام پاک کردن متوجه خونریزی مقعدی می شوند. برخی از افراد ممکن است خون را در لباس زیر خود پیدا کنند یا آب توالت ممکن است پس از رفتن به دستشویی قرمز مایل به صورتی به نظر برسد.

برخی از موارد خونریزی مقعدی نیز باعث بوی بسیار بد، مدفوع تیره رنگ و قیری رنگ مخلوط با خون قرمز تیره تا سیاه می شود.

در صورت تجربه هر یک از شرایط زیر فورا به پزشک مراجعه کنید :

  • خونریزی که بیش از چند روز طول بکشد
  • مدفوع خونی یا خونریزی مقعدی
  • کاهش وزن غیر قابل توضیح، خستگی یا ضعف
  • تورم، درد یا حساسیت شکم
  • تب
  • توده های همزمان در شکم
  • مدفوع نازک‌تر، طولانی‌تر یا نرم‌تر از حد معمول برای چند هفته
  • تهوع یا استفراغ
  • یبوست طولانی مدت یا تغییر در عادات روده
  • نشت کنترل نشده مدفوع از مقعد


https://omigo.ir/


[ بازدید : 72 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

چرا به اسهال دچار می‌شویم و چگونه آن را درمان کنیم؟

گلنار جودی

اسهال
اسهال

دفع مدفوع آبکی یا اسهال، بیشتر افراد را هر از چند گاهی تحت تاثیر قرار می‌دهد و معمولا جای نگرانی نیست. با این حال تا زمانی که از بین نرود، می‌تواند ناراحت کننده و ناخوشایند باشد. این عارضه بطور معمول از چند روز تا یک هفته طول می‌کشد. در ادامه با عوامل و راه‌های درمان اسهال آشنا خواهید شد:

اسهال وضعیتی است که طی آن فرد بیمار دفع مدفوع شل یا مکررتر از حالت عادی را حداقل سه مرتبه یا بیشتر در طی روز تجربه می‌کند. این عارضه می‌تواند همه افراد را درگیر نماید و یکی از بیماری‌های گوارشی شایع است.

انواع

اسهال حاد یک تا دو روز طول می‌کشد و یک مشکل شایع است. این عارضه در بیشتر موارد نیازی به درمان ندارد و خود به خود برطرف می‌شود.

اسهال مداوم وضعیتی است که بیشتر از دو هفته و تا چهار هفته طول بکشد و نیاز به مراجعه به پزشک و استفاده از دارو برای دارد.

اسهال مزمن وضعیتی است که حداقل چهار هفته طول می‌کشد. این عارضه می‌تواند نشانه یک بیماری گوارشی مزمن باشد. علائم اسهال مزمن ممکن است مداوم باشند، یا ممکن است بیایند و بروند.

این وضعیت به سرعت مایعات بدن را کاهش داده و باعث دهیدراته شدن بدن می گردد در موارد شدیدتر ممکن است منجر به کاهش ادرار، رنگ‌ پریدگی، ضربان سریع قلب و غیره شود. علائم کم آبی بدن به شرح زیر است:

  • خستگی
  • غشاهای مخاطی خشک
  • افزایش ضربان قلب
  • سردرد
  • سبکی سر
  • افزایش تشنگی
  • کاهش ادرار
  • دهان خشک

همچنین اسهال مزمن می‌تواند باعث ایجاد برخی بیماری‌ها در ناحیه مقعد و رکتوم شود که شامل موارد زیر است:

  • بواسیر یا هموروئید: این عارضه به معنی تورم عروق ناحیه مقعد است و به دلیل ایجاد فشار زیاد در رکتوم ایجاد می‌شود. برای آشنایی کامل با این بیماری و روش‎‌های درمان هموروئید به صفحه مربوطه مراجعه کنید.
    شقاق یا زخم مقعدی: اسهال مزمن معمولا با ایجاد خشکی زیاد در ناحیه مقعد باعث ایجاد زخم شده که به مرور زمان ممکن است بدتر شود و به شقاق مزمن تبدیل شود. برای آشنایی بیشتر با روش‌های درمان شقاق یا فیشر مقعدی می‌توانید به صفحه مربوطه مراجعه کنید.
    آسیب به عضلات اسفنکتر: اگر مدت طولانی اسهال داشته باشید، ممکن است انقباض عضلات اسفنکتر با مشکل مواجه شود و در دراز مدت دچار مشکل کنترل دفع شوید.

دلایل اسهال چیست؟

دفع مدفوع آبکی می‌تواند ناشی از عوامل مختلف از جمله ویروس‌ها، باکتری‌ها، انگل‌ها و غیره باشد. اما در اغلب موارد، علت اسهال عوامل ویروسی، به خصوص عفونت روده می‌باشد.

عوامل ویروسی اسهال به شدت مسری است و ممکن است از طریق تماس دست‌ها، مصرف خوراکی‌ها، سطوح آلوده و غیره منتقل گردد. ویروس ممکن است از طریق افرادی که هیچ گونه علائمی ندارند نیز منتقل شود. سایر عوامل ایجاد کننده این بیماری عبارتند از:

  • عفونت توسط سایر ارگانیسم‌ها و سموم از پیش تشکیل شده
  • خوردن غذاهایی که دستگاه گوارش را مختل می‌کند
  • آلرژی و عدم تحمل برخی غذاها (بیماری سلیاک یا عدم تحمل لاکتوز): برخی از افراد با مصرف محصولات لبنی و شیرین کننده های مصنوعی دچار تهوع، اسهال، گرفتگی و گاز روده می شوند.این وضعیت معمولاً بعد از ۳۰ دقیقه الی ۲ ساعت پس از مصرف غذا در شما ایجاد می‌شود.
  • داروها از جمله آنتی بیوتیک‌ها، داروهای فشار خون، داروهای سرطانی و آنتی اسیدها
  • پرتو درمانی
  • سوء جذب غذا (جذب ضعیف)

اسهالی که بطور مداوم وجود دارد، نشان دهنده بیماری مزمنی است که نیاز به درمان دارد. اگر بیشتر از ۳ روز به طول بیانجامد نیاز است برای بررسی وضعیت به پزشک مراجعه نمایید.

بیماری‌های مزمن که منجر به اسهال

  1. سندرم روده تحریک پذیر: یک اختلال رایج است که سبب گرفتگی، نفخ، اسهال و ناراحتی کلی داخل شکم می‌شود. اغلب، تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی می‌تواند سندرم روده تحریک پذیر را کنترل کند.
  2. بیماری التهابی روده: در این بیماری دستگاه گوارش آسیب می‌بیند و توانایی آن برای جذب و انتقال مواد مغذی به بدن کاهش می یابد.
  3. بیماری سلیاک: بیماری سلیاک موجب می شود با مصرف گلوتن، سیستم ایمنی بدن به پوشش روده حمله کند. گلوتن پروتئین موجود در گندم، چاودار و جو است. به غیر از این شرایط، روده توانایی جذب مواد مغذی را در طول زمان از دست می دهد.
  4. دیابت: بیماری دیابت یا قند نوعی اختلال در سوخت و ساز بدن است که به علت عدم توانایی بدن در تولید هورمون انسولین ایجاد می گردد.
  5. هیپرتیروئیدیسم یا پرکاری تیروئید: در این بیماری غده تیروئید بیشتر از نیاز هورمون تیروکسین را ترشح می‌کند.
  6. بیماری آدیسون: این بیماری ناشی از کاهش هورمون ترشح شده از غدد فوق کلیوی ایجاد می گردد.
  7. پانکراتیت مزمن: به التهاب پانکراس یا لوزالمعده پانکراتیت مزمن گفته می شود.

https://7ganj.ir/%da%86%d8%b1%d8%a7-%d8%a8%d9%87-%d8%a7%d8%b3%d9%87%d8%a7%d9%84-%d8%af%da%86%d8%a7%d8%b1-%d9%85%db%8c%d8%b4%d9%88%db%8c%d9%85-%d9%88-%da%86%da%af%d9%88%d9%86%d9%87-%d8%a2%d9%86-%d8%b1%d8%a7/


برچسب ها: اسهال , درمان اسهال ,
[ بازدید : 81 ] [ امتیاز : 2 ] [ نظر شما :
]

سایت سازها

گلنار جودی
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به سلامت و پزشکی است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]